عضو جديد
المهنة : الهواية : المــــــزاج : البرج : عدد المساهمات : 12 عدد نقاط المسابقة : 18 اقدمية العضو : 2 تاريخ التسجيل : 10/01/2010
| موضوع: طريقه عمل كباب الحلة الخميس 14 يناير 2010 - 21:45 | |
|
كباب الحلة
المقادير **** * لحمة حسب الكميه اللى انتى عايزاها كيلو او أكتر او أقل وتكون مغسولة ومقطعه مكعبات * ملح وفلفل ـ رشة بهارات لحمه ـ بصله متوسطة مبشوره * ملعقه كبيرة سمن *فصين حبهان ومستكه ـ وفحم *حوالى 2 قطعه كبيرة فوطه مطبخ نظيفه
الطريقة **** ضعى السمن فى حله على النار حتى يسخن ثم اضيفى البصل حتى يصفر لونه ثم اضيفى اللحمه والحبهان والمستكهوقلبى كويس قوى لحد ما لون اللحمه يتغير ويحمر شويه وتشرب مايتها افضلى زودى شويه مايه بشويه لحد ماتستوى وتشر مايتها فى هذه الأثناء تكونى ولعتى فحمه واحمرت خالص زيحى اللحمه بالمعلقه على الجوانب وضعى الفحمه فى النص وضعى غطاء الحله بسرعه قبل الدخان مايطلع باره ثم غطى الحله بالفوط كويس لمنع خروج اى دخان تترك مغطاه حتى موعد الأكل يقدم معها الأرز الآبيض وسلطة الطحينة
وبالهنا والشفا *******
|
|
ادارة المنتدى
شكرا لك لزيارة الموضوع البلد : مصر ام الدنيا عدد المساهمات : 11906 عدد نقاط المسابقة : 26947 اقدمية العضو : 167 تاريخ التسجيل : 30/06/2009
| موضوع: رد: طريقه عمل كباب الحلة الخميس 14 يناير 2010 - 22:38 | |
|
|
|